Vara egosmart

with Inga kommentarer

Överhört på tåget: ”-Hon är så nedrigt egoistisk. Här har jag kört henne flera gånger till träningen och nu ska hon inte ens betala för bensinen! Ska sjutton ställa upp mer! Tror inte det här kommer att hålla. Faktiskt!”

Egoism dränerar lätt vänskap och relationer. Generositet föder i stället generositet. För det mesta i alla fall. Den som utnyttjar andra behöver få gränser satta. Men egen egoism tycker jag är väl värd att vårda. Och då menar jag egoism när det gäller de egna pengarna i relation till de butiker du bruka besöka. Du behöver inte vara generös mot butiksinnehavaren eller webbutikens ägare. Om de överlever eller får stora överskott är inte ditt ansvar. Däremot behöver du vara generös mot dig själv. Där finns inga gränser. Vad menar jag egentligen? Jo, när du jobbar och sliter ihop pengar kan du se till att stärka din egen situation genom att behålla en del för egen del och för din framtids skull. Sätt undan en större slant direkt när du får in en lön, till ett sparkonto eller en fond. Jobbar du och har månadslön kan du lägga in en automatisk överföring. Det blir som en fast utgift som alltid finns och det är lättare att planera vad pengarna som är kvar ska användas till. Varför behövs detta? Jo, det är så du kan bygga trygghet, valfrihet och kanske början till en förmögenhet. Dålig ekonomi och dålig hälsa hör ofta ihop. Dålig ekonomi och spruckna relationer hör ofta ihop. Se till att du inte blir ett offer i detta utan att det är du som bestämmer över ditt liv. Det är att vara egosmart

Leave a Reply