Börsras

with Inga kommentarer

Brsencrash an der Brse

Börsen rasar ordentligt idag. Alltså faller. Jo, börsen kan falla. I tre år har den nästan bara stigit och det verkar ha varit det normala läget. Men det finns ett budskap som kan matas som ett mantra: börsen kan gå ned likaväl som upp. Och ju mer den gått upp desto större är risken att den sjunker en dag. Och nu har den gått ned under flera dagar. Årets börsuppgång har raderats ut.

Vad göra??
Har du inte behov av pengarna just nu eller inom närmsta åren kan du ligga lågt och vänta ut det hela. Så småningom svänger det tillbaka, det brukar bli så.

Har du haft pengarna sparade på börsen i aktiefonder eller rena aktier en längre tid så bör du ha fått en bra värdestegring i alla fall.
Men: ska du ha pengarna snart kan du lika gärna sälja (egentligen: skulle ha gjort i våras), men sälj av en del i taget. Risken är annars att du väljer olämpligaste tidpunkt.

Och har du ingen koll på innehållet i det du sparar i kan du kontakta en rådgivare för att se om något behöver ändras. Omvärlden förändras och en del aktiefonder och räntefonder kan behöva bytas ut.

Leave a Reply