Jullönen?

with Inga kommentarer

Rotes Herz an Weihnachtsbaum

Sista lönen före jul! Ska den räcka till allt du vill? Förhoppningsvis. Du kanske brukar lita på att decemberlönen betalas ut före julafton och blir ett bra tillskott. Fast det kan vara lite riskabelt. Den ska ju räcka även hela januari.

Har du inte räknat på vad dina jular brukar kosta, kan det vara dags nu. Julmaten är inte dyr i sig, men vi äter säkert mer så att det blir en större utgift än vanligt. Julklappar kan man planera långt tidigare än i december, men hur lätt är det att vara så genomtänkt?

De här utgifterna kan vara bra att ha i minnet när du planerar nu: Mat, dryck, godis, julklappar, julklappspapper m tillbehör, dörrkrans, krukväxter, ljus, julkort, frimärken, ljusgirlanger, ljusstakar, dukar, julgran, kläder till nyår, presenter till dem man besöker, mat till dem som kommer till dig.

Ja, något har jag säkert glömt, men det är bra att passa på att samla alla kvitton redan nu för att kunna planera i tid, åtminstone till nästa år. Det är skönt att slippa känna oro för ekonomin när det är meningen att vi ska koppla av och njuta helger och samvaro tillsammans.

Leave a Reply