Riksdagen beslutar för 2016

with Inga kommentarer

IMG_0709

Idag ska Riksdagen ta de sista besluten om budgeten för nästa år. Redan i september kom budgetpropositionen, men först nu kan vi veta ifall förslagen om nya lagar har gått igenom. Det är väldigt nära inpå att lagarna ska börja gälla. Men så här är det varje år. Förra året var speciellt. Då föll budgeten som regeringen lagt och oppositionens (alliansens) skatteregler fick gälla för 2015. I år ser det lugnare ut för regeringen.

Myndigheter, inte minst Skatteverket, organisationer och företag måste på några få dagar anpassa sina system till nya reglerna. Förberedelser kan de förstås ha gjort, men den slutliga sjösättningen kan de göra först efter den här dagen. Vi privatpersoner kan inte i god tid veta vad som gäller inför nästa år. Men nu vet vi i alla fall. Bensin- och dieselskatten höjs. Avkastningsskatten på sparande höjs. Pensionärsskatten sänks. Avtrappning av jobbskatteavdraget införs. ROT-avdraget sänks. Ja, det var ett axplock av förändringar till nästa år.

Leave a Reply