Fler nya jobb?

with Inga kommentarer

IMG_1067

24 procent fler nya jobb! Så bra! Det är vad personalcheferna tror om jobben det här kvartalet jämfört med förra kvartalet. De tror ökningen blir störst inom bygg. Men de tror också att jobben inom partihandel och detaljhandel ska bli fler.

Till och med inom offentlig förvaltning, alltså kommuner, landsting och stat, är personalcheferna optimistiska. Mer än de varit ända sedan de här mätningarna började.

Inom tillverkningsindustrin ser det mindre ljust ut, fast även där tror de att något fler jobb kommer att finnas.

En positiv sak är också att de tror att visstidsanställningarna kommer att minska. Att få en fast anställning känns betydligt tryggare och gör det möjligt att till exempel skaffa bostad eller bilda familj.

Undersökningen har gjorts av företaget IC Potential.

Leave a Reply