Hallå förälder!

with Inga kommentarer

Skärmavbild 2016-01-17 kl. 12.23.42

Ett barn föds! En av de största händelserna i en vuxens liv. Som förälder går man upp helt i detta underverk som ligger där helt oskyddat och oskuldsfullt. Ett liv att vara rädd om.

Tänk om det händer något med ens barn! Idag lyfter DN upp vikten av att teckna sjuk- och olycksfallsförsäkring för sitt barn så fort som möjligt efter födelsen. Det kanske inte är det första nyblivna föräldrar tänker på. När jag blev förälder för första gången var det dagiskön vi ställde oss i så fort som möjligt. Det blev ett samtal redan från BB. Så är det väl fortfarande på många håll. Men samtalet till försäkringsbolaget är minst lika viktigt. Det var faktiskt inte vi uppmärksamma på. Men vi hann teckna en försäkring i god innan vi dessvärre fick anledning att utnyttja den. Den var guld värd då.

Vilken försäkring ska man teckna? Ett par som intervjuas i artikeln tycker det är svårt att veta hur man ska söka information för att kunna välja. Men det finns ju mycket bra ingångar och helt fria från sälj!

Sedan snart ett år tillbaka finns sajten Hallå Konsument! Därifrån lotsas man vidare till lämpliga sidor eller så kan man få direktkontakt via telefon eller chatt.

För försäkringar finns jämförelser på konsumenternas.se. Dit kommer du direkt om du väljer det eller via Hallå Konsument.

Varför marknadsförs den inte mer? Undrar paret när de får information om sajten. Bra fråga. Här drar jag mitt strå till stacken. Sprid informationen så att fler kan få hjälp i sina privatekonomiska beslut.

Leave a Reply