Förhandla lön

with Inga kommentarer

Pretty young business woman with arm extended to handshake

Träffade några ungdomar i skolåldern häromdagen. De har månadspeng och på nyåret var det dags för förhandling med föräldrarna. Den ena gick med hull och hår in för förhandlingen. Analyserade argumenten, skrev ned dem och gick med bestämda steg till mötet. Argumenten var övertygande. Personen lyfte fram faktiska resultat, som medverkan i många uppgifter i hemmet, la fram en klok syn på användningen av en ökad månadspeng och hade ett gott självförtroende.

Den andra la inte ner någon tid på förberedelser och gick inte ens på mötet.

Vad blev resultatet?

Den med bra förberedelser och goda argument fick nästan hela begärda ”lönelyftet”, medan den andra inte fick någon höjning alls.

Hur ser det ut i löneförhandlingen på jobbet? Goda argument är svåra att gå emot. Även om det inte finns mycket för chefen att ”fördela” så är det bra att ha på fötter i förhandlingen.

Vad ska du lyfta upp?

  • Det som påverkat resultaträkningen, en faktisk följd av din insats, på ekonomiska resultatet.
  • Förbättringar i arbetet utifrån överenskommelsen vid förra medarbetarsamtalet. Helst ha överträffat målet.
  • Förslag som lett till förbättringar på arbetsplatsen.
  • Ökat ansvarstagande.
  • Utveckling, både arbetsmässigt och personlighetsmässigt.

Däremot är det ingen idé hänvisa till vad andra får, att privata utgifterna stigit, att det brukar man ju få eller att det är orättvist.

Snart är det dags för många att ha sitt lönesamtal. Inflationen är låg, konjunkturen inte självklar. Lönelyften kanske inte kan vara extrema. Tänk då på att det finns andra saker att ta med, fler semesterdagar, någon vettig förmån, en plan framåt, utbildning? Och är du inte nöjd, kan det finnas bättre möjlighet någon annanstans?

Dagens ord: Tro på dig själv, men var realist!

Leave a Reply