Gravidförsäkring

with Inga kommentarer

Dollarphotoclub_103142190

Oron för att saker ska hända oss får oss att teckna försäkringar. Ibland fångas oron upp och nya alternativ skapas. Gravidförsäkringen är en försäkring som fångar upp ett glapp som kan finnas i vanliga försäkringar vi tar. Men hur mycket trygghet får vi där? Konsumenternas Försäkringsbyrå poängterar att det är mer som plåster på såren, i alla fall vad gäller mamman. Beloppen är väldigt små. Och gäller bara vissa komplikationer, olika för olika bolag.

 

Men – det viktigaste – barnet är försäkrat. För barnets skull bör man teckna en försäkring. Vanliga barnförsäkringar täcker inte alltid in medfödda eller tidiga skador och sjukdomar.

 

Det finns två typer av gravidförsäkringar. Sådana som är gratis och sådana man betalar för.

 

Det är de köpta gravidförsäkringarna som har bäst skydd. Gratisförsäkringarna täcker bara olycksfall och dödsfall. Och skador som uppkommer vid graviditet och förlossning räknas inte som olycksfall.

 

konsumenternas.se finns en jämförelse mellan olika gravidförsäkringar.

 

Tänk på att om du tar en gravidförsäkring ska du se till att teckna en barnförsäkring så fort som möjligt och absolut innan barnet är 6 månader. För då upphör gravidförsäkringen att gälla.

Leave a Reply